Een goede matras die bij je past
Better nights, better days!

Het vinden van een goede matras die bij je past lijkt een flinke uitdaging. Door de vele keuzes en mogelijkheden ziet je al gauw door de bomen het bos niet meer. Het kiezen van een matras is aanzienlijk eenvoudiger als je weet waar je op moet letten.

 

1. Wat is het beste matras?

Het beste matras dat bij je past is voor iedereen anders. Wat voor de één een goed matras is, hoeft voor de ander niet het geval te zijn. Dit hangt niet alleen af van persoonlijke voorkeur, maar ook van jou lengte, lichaamsgewicht en slaaphouding. Daarnaast dienen de gebruikte materialen aan te sluiten bij jouw wens en/of lichamelijke gesteldheid. Daarom stellen wij bij Villa de Nuit jouw gepersonaliseerde matras samen naar al jouw wensen.

 

2. Het matras in vergelijking tot jouw lichaamsbouw

De lengte van het matras moet goed passen bij jouw bed én lichaamslengte. Bij een gemiddelde lengte voldoet een standaard matras van 200 cm prima. Ben je echter langer, dan is een matras van 210 cm of zelfs 220 cm beter. Het ideale matras is circa 20 centimeter langer dan je lichaamslengte.

Het gewicht is ook van belang voor de beleving van een matras. Ben je erg licht (bijvoorbeeld onder de 60 kg), dan kan een harder matras gauw té hard zijn voor jouw lichaamsgewicht. Hetzelfde matras kan voor iemand met een zwaarder gewicht wél comfortabel liggen. Twijfelt je over de hardheid in combinatie met jouw gewicht, dan kun je ons altijd om advies vragen.

 

3. Een goed matras dat bij je past voor jouw gezondheid en lichaamseigenschappen

Heb je last van allergieën, dan is het belangrijk daar in de keuze van de matras die bij je past rekening mee te houden. Ben je allergisch voor een bepaalde materiaalstof of huisstofmijt? Houd de samenstelling van de matras in de gaten en kies voor een anti-allergie matras.

Heb je last van fysieke klachten zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn of heuppijn?  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een hard matras niet beter wanneer je last hebt van rugklachten. Gebruik bij fysieke klachten ook altijd een goed kussen. Laat je dus goed adviseren over een matras en een geschikt kussen, zodat de combinatie optimaal bij elkaar aansluit.

Heb je het snel koud of warm tijdens de nachtrust? Dan kan de keuze van een matras daarbij helpen. Vind je het bed vaak te warm, kies dan voor een matras (en dekbed) met een hoog ventilerend vermogen. Heb je het juist snel koud? Kies dan voor een minder ventilerend matras, bijvoorbeeld in combinatie met een donzen dekbed.

 

4. Hygiëne

Ook hygiëne kan belangrijk zijn. Sommige matrassen beschikken over een afritsbare, wasbare hoes. Dit kan een enorm pluspunt zijn wat betreft de hygiëne van het matras. Let er wel op dat je het matras niet vaker dan één keer per jaar wast; dat is niet bevorderlijk voor de anti-allergische en/of anti-huisstofmijt eigenschappen van de hoes.

 

5. Welke soorten matrassen hebben wij?

Het soort matras is misschien wel de belangrijkste overweging. Er zijn namelijk drie soorten matrassen bij Villa De Nuit: Hybride, Latex en Pocketvering.

Wij kunnen ons echter voorstellen dat je belang hecht aan een persoonlijk advies. Kom daarom gerust langs in onze showroom. Wij bespreken graag jouw wensen en helpen je graag bij het kiezen van een matras.